Please visit Jefferson Lab Event Policies and Guidance before planning your next event: https://www.jlab.org/conference_planning.

Juelich / COSY Meeting

UTC
231/233 (Jefferson Lab - Applied Research Center)

231/233

Jefferson Lab - Applied Research Center

12050 Jefferson Avenue Newport News, Virginia 23602
Matt Poelker (JLab)
Participants
  • Andrew Hutton
  • Bubba Bullard
  • Carlos Hernandez-Garcia
  • Charles Reece
  • Fanglei Lin
  • Fay Hannon
  • Frank Marhauser
  • Frank Rathmann
  • Fulvia Pilat
  • Geoff Krafft
  • Haipeng Wang
  • Helmut Soltner
  • Joe Grames
  • John Hansknecht
  • Joseph Zhang
  • Jurgen Boker
  • Larry Phillips
  • Marcy Stutzman
  • Matt Poelker
  • Mei Bai
  • Mike Spata
  • Phil Adderley
  • Ralf Gebel
  • Reza Kazimi
  • Riad Suleiman
  • Richard Talman
  • Robert Rimmer
  • Rong-Li Geng
  • Todd Satogata
  • Ulf Bechstedt
  • Vasiliy Morozov
  • Wolfgang Hillert
  • Yan Wang
  • Yaroslav Derbenev
  • Yuhong Zhang
    • 09:00 10:00
      Motivation and Challenges of an Electrostatic Storage Ring at Bonn for Direct Measurement of Electron EDM Measurement 1h
      Speaker: Wolfgang Hillert
      Slides
    • 10:00 11:00
      Introduction of Proton EDM Measurement in an Electrostatic Storage Ring, and Conceptual Design of a Resonant Plarimeter 1h
      Speaker: Richard Talman (Cornell University)
      Slides
    • 11:00 12:00
      On the RF-Resonance Polarimetry 1h
      Speaker: Yaroslav Derbenev (Jefferson Lab)
      Paper
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch at CEBAF Center 1h 30m
    • 13:30 16:30
      Continue informal discussions 3h
    • 09:45 10:00
      Coffee before Accelerator Seminar 15m
    • 10:00 11:00
      Accelerator Seminar - Search for Permanent Electric Dipole Moments of Protons and Deuterons Using Storage Rings 1h
      Speaker: Frank Rathmann
      Slides
    • 11:00 12:00
      Open discussion of EDM in general as well as Resonant Polarimeter and ExB Deflector 1h
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch at CEBAF Center 1h 30m
    • 13:30 16:30
      ExB Deflector Group with Gun Group
      • 13:30
        COSY Electrostatic Deflector 1h
        Speaker: Jurgen Boker
        Slides
      • 14:30
        Grames describes our Wien filter at CEBAF and our plans for 350kV Wien filter 1h
        Speaker: Joe Grames (JLab)
        Slides
      • 15:30
        Carlos gives talk on insulators and electrode studies 1h
        Speaker: Carlos Hernandez-Garcia (Jefferson Lab)
        Slides
    • 13:30 15:30
      Resonant Polarimeter Group
      • 13:30
        Resonant Polarimeter Group meets with SRF physicist and engineers to discuss how to build an SRF cavity for resonant polarimeter 1h
    • 15:30 16:45
      Tour EEL 117 Field Emission Test Stand and LERF GTS 1h 15m
    • 16:45 19:15
      Dinner at Seafood Restaurant 2h 30m
      Crab-Shack or Harpoon Larry's
    • 08:45 10:00
      ExB Deflector Group
    • 08:45 10:00
      Rosonant Polarimeter Group
      • 08:45
        Parity Experiments and JLab Injector 20m
        Speaker: Dr Riad Suleiman (Jefferson Lab)
        Slides
    • 10:00 11:00
      Apply Voltage gun at LEFF GTS, look at relevant signals 1h
    • 11:00 12:00
      Discuss materials and methods to eliminate field emission 1h
    • 12:00 13:30
      Lunch at CEBAF Center 1h 30m
    • 13:30 16:30
      Discuss possible avenues for collaboration 3h